ZetorWest Kft.
 • Forterra
 • Motor
 • Sebességváltó
 • TLT
 • Hidraulika
 • Vezetőfülke
 • Egyéb jellemzők
 • Méretek/Tömeg

Forterra


A Zetor Forterra típus a max. 140 LE motor teljesítménnyel komoly alternatívát jelent a rivális 6 hengeres traktorokkal szemben. A Forterra típus robosztus kialakítású, nehéz traktor. A kiváló nyomatékú traktorok nagy teherbírásúak, az árérték arány figyelem bevételével optimális választást jelentenek. A Forterra traktorok az üzemeltetési költségek vonatkozásában verhetetlenek.


Forterra HSX


A Forterra HSX traktorok a korszerű technológiát képviselik: a legújabb Power Shuttle generáció, új öt fokozatú sebességváltó háromfokozatú nyomatékmódosítóval, nagyobb teljesítményű hidraulika rendszer, HitchTronic hárompont függesztő vezérlő rendszer, LCD kijelző, biztonsági vezetőülés és még sok más egyéb. Mindezeket a Zetor alapfelszereltségként kínálja az erő, tartósság, gazdaságosság jegyében.


Forterra HD


A Zetor legerősebb, legjobban felszerelt traktorai. Megerősített tengelyek, nagyobb háts híd, megnövelt tengelytávolság a nagyobb stabilitás érdekében, rugózott mellső tengely és vezetőfülke. Mindezek eredményeként a Forterra HD nagy teljesítményű, megbízható partner.

 

ERŐ

A Forterra típus a ZETOR traktorcsalád legerőtel-jesebb tagja. A nagyteljesítményű motor és a na-gyobb tömeg eredményeként bármely munkavég-zési feladatra eredményesen és hatékonyan al-kalmazható.

TARTÓSSÁG

A Forterra típus tervezésekor az egyszerű, ugyanakkor funkcionálisan tökéletes megoldásra törekedtünk. Az egyszerű műszaki megoldások lehetővé teszik e típusok könnyű karbantartását, javítását.

GAZDASÁGOSSÁG

A 16 szelepes motor hajtóanyag és kenőanyag takarékos üzemeltetést tesz lehetővé. A takarékos fogyasztás és a megfizethető alkatrész ár a Forterra típust a gazdaságos üzemeltetés terén verhetetlenné teszik.

 • RUGÓZOTT MELLSŐ TENGELY ÉS VEZETŐFÜLKE Kényelmesebb vezetés.
 • ÚJ JOBBOLDALI KEZELŐPANEL ELEKTRONIKUS VEZÉRLÉSSEL Egyszerű, könnyebb kezelés, nagyobb kényelem.
 • MEGNÖVELT FOGASKERÉK SZIVATTYÚ TELJESÍTMÉNY Sokrétű munkagép használat.
 • ERGONÓMIKUS GÁZPEDÁL Kényelmesebb vezetés.
 • MEGERŐSÍTETT, MEGNÖVELT HÁTSÓ HÍD Nagy teherbírás.

  

MOTOR

A Zetor motorok rendkívüli népszerűségének titka az alacsony fogyasztás, magas megbízhatóság és az egyszerű kialakítás – mindez alacsony beruházási és üzemeltetési költségek valamint nagy meg-bízhatóság mellett. A 16 szelepes motorok a szigorú DLG teszteken az egyik legjobb minősítéssel szerepeltek. E motorokkal szerelt traktorok ma a piac leggazdaságosabb erőforrásainak számítanak. A ZETOR TRACTORS a.s. gyártja a legtöbb dízelmotort a Cseh Köztársaságban. A gyár 1920 óta működik.

 • SAJÁT FEJLESZTÉS ÉS GYÁRTÁS garantáltan préciz megmunkálás, magas anyagminőség.
 • ALACSONY FOGYASZTÁS alacsony hajtóanyag fogyasztás és üzemeltetési költség
 • MECHANIKUS BEFECSKENDEZŐ SZIVATTYÚ magas megbízhatóság, hibamentes működés, hosszú élettartam
 • KÉT KIEGYENLÍTŐ TENGELY alacsonyabb vibráció, enyenletesebb futás
 • NYOMÓOLAJOZÁSÚ DUGATTYÚFENÉK HŰTÉS jobb égési hatásfok, nagyobb motor élettartam
 • OPCIONÁLIS HŰTŐRENDSZER MELEGÍTÉS rövidebb felmelegedési idő, alacsonyabb hajtóanyag fogyasztás
 • HENGERENKÉNTI IZZÍTÓGYERTYA (közvetlen henger előmelegítés) – alacsony hőmérsékleten is megbízható indítás
 • KÖRNYEZETBARÁT ÜZEM A Zetor traktorok részecskeszűrővel vannak ellátva a legszigorúbb környezetvédelmi követelmények teljesítése érdekében.

 

Teljesítmény korlát nélküli üzemeltetés A Zetor traktorok teljesítménykorlátozás nélkül üzemeltethetők. A haladási sebességtől illetve a TLT hajtástól függetlenül minden üzemállapotban elérhető az optimális motorteljesítmény. A nagy nyomatékrugalmasság alacsony sebesség mellett gyakori sebességváltás nélkül is biztosítja a terhelés növekedés leküzdését.

  

SEBESSÉGVÁLTÓ

 

FORTERRA
A klasszikus négy fokozatú, teljesen szinkronizált sebességváltó a Forterra traktorokban kiegészül egy kétfokozatú sebességcsökkentő áttétellel és egy háromfokozatú nyomatékmódosítóval (24/18). Az optimálisan méretezett fogaskerekek és csapágyak a hosszú élettartam elérését célozzák. A sebességfokozatok elosztása 7 fokozatban a 6-12 km/h sebesség tartományban egyenletes haladást biztosít.


FORTERRA HSX / HD
Az ötfokozatú sebességváltó kétfokozatú sebességcsökkentő áttétellel, egy háromfokozatú nyomatékmódosítóval és egy terhelés alatt kapcsolható irányváltóval (30/30) minden felhasználói igényt kielégítő kényelmes kezelést tesz lehetővé. A lágy kapcsolást egy kéttárcsás, nedveslemezes tengelykapcsoló biztosítja. A tág sebességtartományban 9 sebességi fokozat biztosítja az egyenletes üzemet.

 • SAJÁT GYÁRTÁS magas minőségi követelmények ellenőrzése, betartása
 • HOSSZÚ ÉLETTARTAM
  kiváló anyagminőség és gyártási szinvonal, garantáltan hosszú élettartam
 • VARIÁLHATÓSÁG a felhasználói igényeknek megfelelő megoldások
 • OPTIMÁLIS ÜZEMI FORDULATSZÁM minden üzemállapotban optimális üzemi jellemzők
 • KÉNYELEM egyszerű, könnyű sebességváltás
 • ARÁNYOS HALADÁSI SEBESSÉG standard konstrukció

 

TLT
A hátsó TLT fordulatszáma a haladási sebességtől független, a motor fordulatszámmal arányos. A traktor TLT fordulatszámai: 540/540E/1000/1000E


TLT TENGELYKAPCSOLÓ
Az olajfürdőben futó nedvestárcsás tengelykapcsoló hosszú élettartamra tervezett. A hajtásátviteli rendszer a TLT hajtású munkagépek lágy indítását segíti.


ÚJ FORTERRA HD
A hátsó TLT tengelykapcsoló szabályozott bekapcsolással működik. Ez kényelmes, rángatás mentes indítást, és hosszú élettartamot biztosít.

   

HIDRAULIKA

A kihelyezett munkahengerek egyenletes terhelést, és a maximális emelőerő kihasználását teszik lehetővé, amely a Forterra típuson 77 kN, a Forterra HSX típuson 85 kN. A Forterra HD 4 részes kihelyezett hidraulika csatlakozókkal, és elektrohidraulikus vezérléssel rendelkezik. A III. kategóriájú függesztőszerkezettel kombinálva a traktor a csatlakoztatható munkagépek széles palettáját tudja működtetni.

 • NEHÉZ MUNKAGÉPEK MŰKÖDTETÉSÉNEK LEHETŐSÉGE, MAX. 7700 KG TERHELÉSIG. A HSX/HD TÍPUSON 8500 KG TERHELÉSIG.
 • NAGY TERMELÉKENYSÉG A HITCHTRONIC AUTOMATIKUS HÁROMPONT VEZÉRLÉSI RENDSZERNEK KÖSZÖNHETŐEN.
 • HOSSZÚ ÉLETTARTAM A HÁROMPONT FÜGGESZTŐ RENDSZER EGYENETLEN TERHELÉSE ESETÉN IS.

 

A Zetor alkalmazta elsőként a HITCHTRONIC rendszert, amely számos szakmai elimerést kapott.
A Hitchtronic funkcióval ellátott Bosch elektro hidraulikus rendszer a hátsó hárompont függesztő szerkezet működtetésére kifejlesztett egyedülálló konstrukció. Működtetése nem igényli a megszokott szabályozási módok, illetve azok kombinációjának beállítását. Kizárólag a munkamélységet kell beállítani. Amint a hárompont függesztő szerkezethez kapcsolt munkagép eléri a kívánt munkamélységet, a szabályozó rendszer a talajellenállás függvényében, a megadott munkamélység, mint egyetlen beállított parameter ismeretében állítja automatikusan a hárompont függesztő szerkezet helyzetét.

   

VEZETŐFÜLKE

Kényelem, komfort és felhasználóbarát, ergonomikus tervezés. Ezek a Forterra vezetőfülke főbb jellemzői. Minden egyes részletében a traktor kényelmes kezelését szolgálja, minden környezeti körülmény és terep adottság mellett a traktor biztonságos használatát támogatja.

 

MULTIFUNKCIONÁLIS KEZELŐPANEL

A Forterra típus leginnovatívabb megoldása az ergonomikus multifunkcionális kezelőpanel a rajta elhelyezett kezelőszervekkel. Az intuitív kialakítás a kényelmesen, könnyen használható kezelőszervekben testesül. A jobboldali elhelyezésű panelen minden kezelőszerv kézre esik a hidraulika rendszertől kezdve a tábla széli automatikus forduló végrehajtásának beállításáig.

 

FUTÓMŰ

 

RUGÓZOTT VEZETŐFÜLKE
A gépkezelő kényelmes munkavégzése érdekében a Forterra modellek rugós felfüggesztésű vezetőfülkével készülnek.
RUGÓZOTT MELLSŐ HÍD
A Forterra HD típuson a mellső híd opcionálisan rugós felfüggesztéssel rendelhető. A rugózott mellső híd a rugós felfüggesztésű vezetőfülkével kombinálva rázkódásmentes, kényelmes munkavégzést biztosít.